Whispers of Tales

“Mensen hebben vaak een dromerig idee van een harp, maar het is zoveel meer dan dat.” Aan het woord is de jonge Vlaamse harpiste Mathilde Wauters, een topmuzikante pur sang. Als geen ander vertelt zij muzikale verhalen met haar harp.

In Whispers of Tales neemt Mathilde Wauters ons terug naar tijden waar mensen lange avonden vulden met het vertellen van verhalen. Weg van alle social media, tv en radio. “Door elkaar verhalen te vertellen, werd de duisternis een beetje verlicht en reisde men – imaginair – de hele wereld rond”, aldus Wauters.

Vandaag lijken deze gebruiken meer en meer vergeten. Alleen onze muziek kent de oude traditie nog … Laat je meevoeren door deze feeërieke en verhalende muziek zoals de Spaanse Dansen van Manuel de Falla, of La volière magique van Marcel Tournier en Ballade fantastique van Henriette Renié.

Mathilde Wauters is een doorzetter en, hoewel bescheiden, maakt ze overal grote indruk. Ze staat nu al in de eregalerij van de Belgische harpistes! Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck als jong talent. Ze behaalde er haar masterdiploma met grootste onderscheiding in 2017.

Vervolgens perfectioneerde Mathilde zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klas van Isabelle Moretti, waar ze haar masterdiploma behaalde met felicitaties van de jury. Mathilde werd laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden en sinds 2022 is ze solo-harpiste bij het Residentie Orkest in Den Haag.

Datum

14 januari 2024
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:30

Locatie

30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
Categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NL
Scroll naar boven