OPNAMES

DISCOGRAFIE

Whispers of Tales

Vroeger wisten mensen hoe ze lange avonden konden opvrolijken zonder televisie, radio of sociale media. Door elkaar verhalen te vertellen leek de duisternis niet zo eindeloos en konden reizen over de hele wereld worden gemaakt – althans denkbeeldige reizen. Om deze eeuwenoude kennis te eren, wilde ik een cd maken over muzikale verhalen.

Een album als een toverdoosje, zo klinkt het echt wanneer u het doosje openmaakt en de schijf oplegt.
cultuurpakt.be

Om rustig van de worden. Of minstens de onrust uit onze aderen te jagen. Mooi debuut.
hagelandklassiek.be

En La danse des Sylphes van Godefroid, een sprookjesachtige afsluiter van de verhalende reis, waarmee Wauters dubbel en dik heeft bewezen dat zij als geen ander verhalen kan fluisteren met haar harp!
klassiek-centraal.be

Garland

16 songs for soprano, violin and harp

Trio Gilu

In aanloop naar de winterse feestdagen brengt Gilu hun debuutplaat uit!

Het jonge ensemble werd opgericht in 2021 en bestaat uit Maria Portela Larisch (sopraan), Veronique De Raedemaeker (viool) en Mathilde Wauters (harp). Deze drie jonge muzikanten vonden elkaar door een gedeelde liefde voor kamermuziek en een fascinatie voor poëzie.

De bijzondere bezetting brengt hen ertoe zelf arrangementen te schrijven en wereldpremières uit te voeren, van werk dat speciaal voor hen is geschreven. Met amper drie instrumenten is een heel scala aan klankkleuren te horen, waar ieder zijn eigen plaats heeft.

Voor hun nieuwe album wilde Gilu de sfeer van midwinter te evoqueren zonder in clichés te vervallen. Dit mondt uit in een diversiteit aan culturen, talen en stijlen. De uitgezochte liederen zijn intiem, gevoelig en vieren onze menselijke emoties en de zoektocht naar schoonheid.

Stel een vraag

Wil je meer weten over mijn muzikale activiteiten? Of heb je zelf een een muzikaal project dat je met mij wil delen? Aarzel niet om me te contacteren.

NL
Scroll naar boven