Mathilde is de nieuwe aanvoerder harp van het Residentie Orkest in Den Haag

Op 23-24 november heeft het proefspel voor aanvoerder harp plaatsgevonden in Den Haag. In drie rondes heeft het orkest voor Mathilde gekozen. Ze start de nieuwe positie met ingang van seizoen 2022-2023.

Het Residentie Orkest, opgericht in Den Haag in 1904, is een vernieuwend orkest met een frisse klank, sterk geworteld in de stad. Het orkest zoekt de relevantie van (soms eeuwenoude) muziek op een eigentijdse manier. Daarbij horen educatieve projecten en verrassende samenwerkingen met uiteenlopende ensembles en inwoners van de hedendaagse stad.

Seizoen 22-23 kondigt veelbelovende artiesten en groot repertoire aan, waaronder Ravel’s pianoconcerto in Sol, Also Sprach Zarathustra, Mahler 9 en vele andere.

Als aanvoerder zal Mathilde de solopartijen voor haar rekening nemen en leiding geven aan andere harpisten, wanneer die bij een grote bezetting uitgenodigd worden. Ook zijn aanvoerders een aanspreekpunt voor de dirigent, houden ze nauw contact met andere aanvoerders en spelen ze een actieve rol in het recruteren van nieuwe collega’s.

Tenslotte is Mathilde ook verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van de instrumenten.

Ontdek meer op residentieorkest.nl.

NL
Scroll naar boven