Rachmaninov & Mendelssohn – Residentie Orkest & Denis Kozhukhin

Deze RO NOW wordt wel heel bijzonder. We gaan samen op zoek naar de essentie van schoonheid. Esthetica, kunst, kitsch, persoonlijke smaak, inspiratie. Het komt allemaal aan bod.

Ook Mendelssohn en Rachmaninov lieten zich, in hun oneindige zoektocht naar het allermooiste, inspireren door wat zij als schoonheid zagen. In dit geval de rijke cultuur en muziek en het prachtige landschap van Italië! En zo kwamen zij weer tot nieuwe schoonheid, getuige de fantastische muziek die we deze avond gaan beluisteren.

Vanavond is een unieke kans. Niet alleen door al het moois wat we gaan horen, maar ook zullen we je uitdagen om samen over het begrip ‘schoonheid’ te filosoferen. Dit doen we samen met een panel van drie experts die voorafgaand aan het concert, vanuit zeer verschillende expertises hun licht laten schijnen over dit mysterieuze fenomeen.

Het belooft een rijke avond te worden, die ons hopelijk nieuwe kennis, inzichten en inspiratie brengt! Welkom bij deze bijzondere RO NOW met als thema: Zoektocht naar schoonheid!

Rachmaninov & Mendelssohn

Sinds meesterpianist Denis Kozhukhin in 2010 het prestigieuze Elisabethconcours won, gaat hij als een wervelvind door de wereld. Waar en wat hij ook speelt, het publiek is uitzinnig. Nog in 2022 betoverde hij Amare nog met zijn uitvoering van het Tweede pianoconcert van Rachmaninov. Nu keert hij terug naar Den Haag met wederom Rachmaninov, diens Rapsodie op een thema van Paganini, absoluut een van zijn beste werken. Je hoort Italiaanse passie en drama als nooit te voren, zeker ook in de zonnige Italiaanse symfonie van Mendelssohn. Voorop in de reis door Italië gaat de Duitse dirigent Ruth Reinhardt, een spraakmakend nieuw gezicht op de internationale podia. Ze stond wereldwijd al voor belangrijke orkesten en is nu voor het eerst bij ons.

Uurrooster

New Day

Datum

3 november 2023
Verlopen!

Tijd

20:30

Locatie

Amare
Den Haag
Categorie
NL
Scroll naar boven