Nieuw album ensemble Gilu verschijnt bij Et’Cetera

In aanloop naar de winterse feestdagen brengt Gilu hun debuutplaat uit! 

Het jonge ensemble werd opgericht in 2021 en bestaat uit Maria Portela Larisch (sopraan), Veronique De Raedemaeker (viool) en Mathilde Wauters (harp). Deze drie jonge muzikanten vonden elkaar door een gedeelde liefde voor kamermuziek en een fascinatie voor poëzie.

De bijzondere bezetting brengt hen ertoe zelf arrangementen te schrijven en wereldpremières uit te voeren, van werk dat speciaal voor hen is geschreven. Met amper drie instrumenten is een heel scala aan klankkleuren te horen, waar ieder zijn eigen plaats heeft.

Voor hun nieuwe album wilde Gilu de sfeer van midwinter te evoqueren zonder in clichés te vervallen. Dit mondt uit in een diversiteit aan culturen, talen en stijlen. De uitgezochte liederen zijn intiem, gevoelig en vieren onze menselijke emoties en de zoektocht naar schoonheid.

Op 11 december worden de LP en bijhorende CD voorgesteld in Beaujean Live, op de Frankrijklei in Antwerpen. Welkom!

gilutrio.com

NL
Scroll naar boven