Mathilde Wauters knap derde tijdens de ‘USA International Harp Competition’

Van 3 tot 13 juli 2019 werd de 11de editie van de ‘USA International Harp Competition’ (USAIHC) georganiseerd. En voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd eindigde een Belgische kandidaat in de top 3. Die eer was weggelegd voor Mathilde Wauters.

Onze landgenote won de Bronzen medaille en de Finaleprijs, dit is de prijs voor de beste vertolking van het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo. Het is pas de tweede maal in de geschiedenis van deze competitie dat een Belg in de prijzen valt, en de eerste keer dat een Belg in de top 3 raakt. In de jury zaten tal van internationaal bekende harpisten, waaronder onze eigen Anneleen Lenaerts.

De driejaarlijkse ‘USA International Harp Competition’ in Bloomington, Indiana, staat bekend als één van de belangrijkste harpwedstrijden ter wereld, vergelijkbaar met de Elisabethwedstrijd bij ons. Er wordt een heel groot repertorium opgelegd, in vier schiftingsronden, en de wedstrijd zelf vraagt het uiterste van de kandidaten zowel fysiek als mentaal daar alle werken uit het geheugen moeten worden gespeeld. De 40 kandidaten worden vooraf uitgeselecteerd, dit jaar uit 18 verschillende landen.

Alles over de wedstrijd is terug te vinden op de website: usaihc.org.

NL
Scroll naar boven